maanantai 5. syyskuuta 2011

Decaalia pintaan

Taas on tauon jälkeen pedaali liikahtanut hieman eteenpäin. Kesän lopulla tein isäni kuvituksen pohjalta jo maalatun laatikon kanteen kuvituksen. Kuvituksena käytän decaalille (water slide decal) printattua kuvaa. Decaalin avulla kuvan siirto on suhteellisen vaivatonta, kunhan muistaa olla tarkkana ja edetä rauhassa, ettei kuva rypisty tai veny, decaalin kalvo-osa on nimittäin erittäin ohutta. Lisätietoa decaaleista löytyy esim. osoitteesta: http://lumberjocks.com/David/blog/325 tai KVG-menetelmällä. :)

Seuraavassa hieman kuvia decaalintekoprosessista.

Kuvitus on tulostettu normaalille paperille koon, sijoittelujen ja yleisilmeen tarkastelua varten. Suht hyvältä näyttää paitsi, että virran syötön teksti puuttuu.
Lopulliset kuviot tulostettuina decaalille. Kulmat on leikattu, etteivät ne rypistyisi laatikon reunoilla. Varsinaisesta siirtovaiheesta ei valitettavasti ole kuvia.

Laatikko onkin nyt sitten lakkausta ja kokoonpanoa vaille valmis.

Kunhan tämä projekti on saatu alta pois, onkin vuorossa neljä uutta. Niistä lisää myöhemmissä merkinnöissä.

keskiviikko 22. kesäkuuta 2011

Uusvanhaa projektia ja puuhastelua

Tässäpä ensimmäinen varsinainen merkintä tähän blogiin.

Vähän aikaa sitten aloittelin tekemään kloonia Fulltonen OCD-pedaalista, mutta se homma tyssäsi siihen ongelmaan, että drive tuotti maksimiasennossa sellaisen änkyttävän tremolo särön. Tein siinä sivussa sitten pari muuta projektia ja nyt on aika vihdoin palata tämän pariin.

Löysin jo aiemmin Solderman nimisen diy-pedaalien tekijän sivuilta virtapiirin sekä vero-levyversion kaavion (vero-levy = juovakuparoitu piirilevypohja) ja tein niiden pohjalta ensin koekytkentälevyversion ja sitten varsinaisen vero-levyversion.  Valitettavasti koekytkentäversiosta ei ole olemassa kuvamateriaalia, mutta seuraavassa on kuvat sekä virtapiiristä ja vero-levylayoutista että tekemästäni vero-levyversiosta.
Tämän pohjalta tein itse vero-levy version joka on kaikessa komeudessaan :) alla.
Valitettavasti vahvistin oli kämpillä niin en päässyt testaamaan tätä ihan kunnolla, mutta Podiin kytkettynäkin laitos kuulosti vähintäänkin hyvältä.


Tätä projektia varten porasin ja maalasin jo aiemmin laatikon.


Sain tämän version toimimaan ilman "änkytystä" ja nyt projekti odottaa kokoamista. Ensin täytyy vielä lisätä laatikkoon kuvitus ja tekstit niin alkaa olla valmista. Lisää tämän projektin kehittymisestä myöhemmin...


Lisäksi puuhastelin itselleni koekytkentälevyn kaveriksi "potikkalaudan" höystettynä in ja out -liitännöillä. Näin ei tarvitse jatkossa erikseen juottaa potikoita ja jakkeja jokaista projektia varten vaan voin vain laudasta valita tarvittavan potikan ja liittää siinä valmiina kiinni olevat piuhat koekytkentälevyyn. Tässäpä kuva rumasta mutta käytännöllisestä potikkalaudasta, josta tosin vielä puuttuu 500 kilon potikka.

torstai 16. kesäkuuta 2011

Tervetuloa LAH-Pedalsin blogiin.

Terve!

Joskus aikoja sitten luin eräästä suomalaisesta musiikkilehdestä (olisiko ollut Rytmi) omien kitarapedaalien valmistuksesta ja se vaikutti aika simppeliltä puuhalta. Homma jäi kuitenkin, koska en oikein luottanut omiin käsityöläiskykyihini. Monta vuotta myöhemmin (2010) eksyin aihetta käsitteleville sivustoille, innostuin taas ja päätin kokeilla hommaa itse, tilasin kaksi Build Your Own Clone (BYOC) nimisen firman valmispakettia ja rakensin ne. Homma onnistui muutamien sormi suussa vietettyjen hetkien jälkeen oikein hyvin. Sen jälkeen olen siirtynyt rakentamaan pedaaleja netistä löytyvien ohjeiden mukaan, keräämällä materiaalit itse milloin mistäkin netti- tai reaalikaupasta.

Tässä blogissa tarkastellaan kitarapedaalien erinäisiä rakennusvaiheita. Jatkossa lisäilen sivuille päivityksiä siitä miten omat rakennusprojektini etenevät. Vauhti ei tule olemaan päätä huimaava, mutta päämäärä on tärkein!